Andra advent. Dagen började exakt kl 06.11 – precis som alla dagar – då två styck morgonpigga killar kommer springandes ut från sitt rum och ropar “green means go!”. Då har dom ofta lekt inne på sitt rum en halvtimmes tid fram tills deras “ok to wake” klocka slår om till grönt. Optimalt sett hade vi gärna velat att dom sov längre men det är sällan det sker så vi ser det som ett framsteg att dom faktiskt stannar och leker inne på sitt rum.

Men andra advent alltså. Vi gav pappan i huset sovmorgon och lagade till våfflor till frukost. Killarna, speciellt Oliver, vill vara med och hjälpa med allt och det är mysigt med tålamodskrävande.

Vi har äntligen fått skyddsgaller till öppen spisen och hade premiärbrasa i helgen. Jag är uppvuxen med öppen spis och en mamma som älskar att elda sommar som vinter så det är kändes lite extra mysigt.

Jag slängde ihop en saffransdeg medan killarna var på sitt första födelsedagskalas för en klasskompis. Jag är inte särskilt förtjust i lussekatter så det blev mest saffransbullar fyllda med mandelsmassa, smör, kanel, kardemumma och rivet apelsinskal.

Sen hade jag någon idyllisk bild om att vi skulle baka pepparkakor tillsammans. Det var dock långt ifrån så mysigt och kul som jag tänkt mig. Det var snarare mjöl över hela köket och en kille som skrek för att pepparkaksdegen gick sönder och den andra för att han inte ville ge ifrån sig formarna. Men efter en lite paus och påfyll av färdiga pepparkakor fick dom till kaveltekniken samt upptäckte att man kunde äta degen så vi hade roligt i ca 5 min innan dom blev less. Bättre lycka nästa år.

Annars har vi många milestones den här helgen. Oda har lärt sig att vända sig från rygg till mage och vill göra det precis hela tiden. Det känns som det är väldigt tidigt och jag vet att man inte ska jämföra så mycket men det är ca en månad före Oliver gjorde det och han var vår “tidiga” bebis. Båda killarna har plötsligt lärt sig att ta av alla kläder själva. Och Oliver kan med lite hjälp ta på sig både byxor och tröjor själv (Theodor är lite mindre intresserad över att försöka själv). Men den stora milestonen är att vi nu är nappfria!! (hoppas vi i alla fall). Imorse sa vi “bye bye mokka” (smokk = napp på norska) och har nu avklarat en hel dag inklusive en dagsvila och en kvällsnattning utan napp. Vi får se hur natten blir. Men förhoppningsvis kan vi nu lämna napparna bakom oss för 2 av 3 ungar.

Så det var vår andra advent helg. Hoppas ni alla har en fin adventstid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.