29 Responses to Kontakt

 • David Björck says:

  Hejsan Mikaela! Jag känner inte dig och du känner inte mig, men vill bara ta och lämna en positiv kommentar om din blog. Jag är själv utbildad sjuksköterska (dock relativt nyutdanad) och har liknande planer och mål som du har. Ska bl.a. idag skicka in min ansökan till CGFNS och planerar V.T 2011 att börja läsa till anestesi ssk. Jag finner din blogg inspirerande och motiverande. Härligt att läsa om någon som har så mycket järn i elden, som sagt mycket inspirerande och rolig läsning!

  Har några frågor som om du har tid kan besvara:

  1. Hur kom du fram till vilken amerikansk ssk litteratur du skulle läsa för att läsa in till amerikanska kunskapstestet?

  2. När du pluggade i Luleå till intensivvårdssjuksköterska var det då på distans? Svårt komma in? Tog in på poäng?

  3. Var det F

 • Felicia says:

  Hej Mikaela!

  Undrar om du fått din amerikanska legitiomation och hur långt tid det tog totalt?
  Pluggar på Sjuksköterskeprogrammet i Stockholm och är gift med en amerikan och ska efter utbildningen flytta till USA.

  MVH Felicia

 • Jonas says:

  Hej Mikaela!

  Fick nys om din blogg via iva-kollegor här på riksen som jobbat med dig tidigare.^
  Är själv iva och anestesi-ssk som funderar på flytt till USA då jag träffat en amerikanska från Denver (med norska rötter)
  Har inte gjort några av testen ännu men tänkte starta med engelskaprovet.
  Hörde av en annan kollega att man slutat dela ut/sponsra visa till SSK sedan 2004. Vet du nåt om det?
  Tack för en bra o givande blogg!!

  Mvh Jonas

 • Jason says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Hej Mikaela!
  Jag heter Jason och är en amerikan som fått sin sköterska leg här i sverige men som planera att jobba lite i California (min hemstat) och hittade till din hemsida. Jag har några frågor som jag skulle vara mycket tacksam att få svar på…1: Du använde dig av CGFNS för att få en full-education-course-by-course-report. Nu när jag ska beställa undrar jag om det var en sådan Credential Evaluation Service (CES)? och sedan undrar om du var tvungen när den blev godkänd. att klarar NCLEX? Eller fick du din license efter att utbildningen blev godkänd?
  Mvh,
  Jason

 • Katja says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Hej Mikaela!

  Hittade din blogg för någon månad sen via google och har följt den sedan dess! Ska själv flytta till SF för att plugga nu i augusti och är liksom du också väldigt intresserad av träning (särskilt löpning) och mat och sånt 🙂 därför har det varit j’ttekul att läsa. Har du tips på bra stråk att träna på som inte är asfalt/annat hårt underlag vore det guld! Andra tips om SF generellt vore också roligt att få. Kan knappt vänta tills det är dags!
  Ha det så bra!
  Katja

  (Har också en blogg men vill inte skriva ner den här utan om du vill kan du få den adressen via mejl :))

 • Malena says:

  Hej Michaela,

  Din blogg har varit till stor hjälp i den process jag just nu går igenom. Har nyligen fått tillbaka mitt IELTS testresultat på medel 7.0. (6.5 written part, 7.5 spoken) Vet inte om det räcker… Väntar nervöst på besked från NCSBN så att jag kan få tillåtelse att göra NCLEX och få leg till NYC. Är dock rejält nervös inför provet. Klarade du det på första försöket? Du hade visum sedan innan va? Jag hoppas hitta företag som sponsrar med Visum efter jag fått RN License men det är en så lång process med många om och men att jag ibland undrar om det är värt alla pengar jag lagt ned… Skulle gärna ta emot tips om du har tid och lust att mejla mig!

  Vänligen,

  Malena Chronholm

  • Mikaela says:

   Hej Malena.
   Vad kul att hör att du hittade hit och att du haft hjälp av sidan. Processen är verkligen krånglig.
   Jag behövde ha 6.5 overall och 7.0 på spoken så du är säkert säker där. Håller tummarna! Jag klarade NCLEX på första försöket. Hade pluggat ca 3 månader och gjort många testfrågor. Var skitnervös inför provet och livrädd efter. Men jag klarade det! Plugga på dina svagheter, fokusera på att kunna prioritera. Vet att du på testen får en svårare fråga för var gång du svarar rätt. Så freaka inte ut som jag gjorde.
   Min man hade visum så jag fick ett visum genom han. Det är svårt att blir sponsrad men jag tror New York är en av dom bättre staterna. Jag har inte haft någon bra erfarenhet med bemaninngsfirmorna jag varit i kontakt med då dom flesta kräver minst 2 års amerikansk sjukhuserfarenhet. Men prova! Ta kontakt med dom och hör.
   Hör av dig om du undrar över nåt!
   Kram och lycka till!

   • Malena Chronholm says:

    Tack för ditt peppande svar Mikaela! Jag pluggar vidare på NCLEX- när jag inte är nervös och orolig så tycker jag ju faktiskt det är riktigt spännande och intressant 🙂

 • Tiffany says:

  Hej Mikaela!

  Tack för din blogg 🙂
  Hjälpte mig en hel del. Jag är sjuksköterska och har flyttat hit till min familj i USA. Jag har skrivit NCLEX 3 ggr och misslyckats 🙁 Har varit så nervös varje gång att jag knappt sett alla frågor på skärmen… skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och fråga hur du pluggade och vad du pluggade på.
  Tack på förhand!

  Hoppas att du får en jätte bra holiday och happy new year!
  Kram

 • maria wiman says:

  Hej Mikaela!
  Vet inte om detta når dig! Men nyss hemkommen från SF efter att ha hälsat på släktingar där. Blev nyfiken angående amerikansk leg. Googlade och fann detta och insåg att henne känner ju jag!!! Vi jobbade ihop i Oslo. Jag är från Göteborg! Minns du mig?
  MVH Maria W

  • Mikaela says:

   Men HEJ Maria. Självklart kommer jag ihåg dig! Vad kul att du hittade hit. Hur har du det? Och hur hade du det här i SF. Synd att jag inte visste om det, då hade jag gärna tagit en kaffe. Hör av dig om du kommer igen. Kram!

   • Maria Wiman says:

    Hej!!!!!! Va kul och häftigt att du såg det! Hoppas allt är bra med dig och jaa nästa gång får vi ta en fika. Har släkt i Californinen. God Jul önskar jag dig!!
    Kram Maria W

 • Sassa says:

  Hej Mikaela!
  Jag har följt din blogg i några år och du är en stor inspirationskälla för många som har drömmen att ta sig till andra sidan atlanten. Jag går ut ssk programmet nästa år och ha tänkt jobba inom akutsjukvården i 1 år efter examen. Min stora dröm är USA och jag har redan nu inhandlat n-clex litteratur! Jag har kollat på nätet kring hur man validerad svenskt leg till amerikansk och det är en hel del att göra.

  Nu kräver alla stater ett Social Security Number (SSN) och jag har läst på din blogg att man kan gå via CGFNS Certification Program… Jag förstår inte riktig vad CGFNS är för något… och är det via de man får ett SSN? Är det SSN man behöver för att anmäla sig till N-CLEX för tänkta staten man ska bli leggad i?

  Skriv gärna om min fråga blev krånglig 🙂

  Tacksam för återkoppling,
  Sassa

  • Tham says:

   Hej sassa. Jag sitter i exakt samma sits. Examen våren 2019 med samma mål och planer som du. Googlar massor och det är en djungel. Ska vi hjälpas åt att reda ut allt längst vägen så maila gärna 🙂

   • alma says:

    vad pluggar du? hälso coach? eller sjuksköterska? jag håller själv på att googla runt och hittade IIN och sökte för att se om det fanns några fler svenskar som går den eller någon liknande 🙂 hör gärna av dig

 • Sofia says:

  Hej vilken bra sida du har gjort, mkt nyttig info. Jag tänkte bara fråga ifall du vet hur processen går till om man ska söka SSK-leg i Kanada?

 • Mari says:

  Hej Mikaela,

  i studied as a undersköterska (in Sweden) and have about 4 years experience and i would like to know if there is any chance for me to apply for job permission or not.

  MVH
  Mari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.