Man skulle kunna tror att jag är gift med någon i Homeland Security för 3 arbetsdagar efter att jag ansökte om Social Security Number (SSN) damp det jammen mig ned i posten. Måste vara rekord! Jag hade siktat in mig på att få vänta i minst två veckor eftersom den amerikanska byråkratin knappast har rykte om att var snabb. Men ibland ska man ha tur.

Vissa av er läsare kanske inte tycker att det låter som någon större bragd att ha klarat att fylla i papper och få sig ett personnummer men ni är nog också många där ute som förstår min lycka. Jag har förbannat detta SSN och suktat efter det i nästan två år. Nu äntligen kan jag vara en person här i landet. Jag kan aktivera min sjuksköterskelegitimation. Jag kan ansöka om eget bankkonto och egna kreditkort (här i USA är det viktigt att ha kreditkort och bygga upp fina kredithistorier). Jag kan skaffa mig California Driver’s license så jag slipper springa omkring med mitt pass hela tiden. Jag kan plugga på universitet och collage om jag vill men jag kan framförallt börjar söka jobb som Registered Nurse!! Hurra för mig och hurra för en förhoppningsvis ljus (och lite rikare) vår!

Jag har övergett hoppet om att få undersköterskejobb medans jag väntar på min sjuksköterskelicense (ingen vill anställa någon som bara stannar i nån månad) utan skriver nu om min resumé (igen) och planerar att söka direkt på sjuksköterskejobb. Håll tummarna för mig!

I’m so happy!

17 Responses to Social Security Number!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.