02282012444

Idag skickade jag iväg papprena för att aktivera min sjuksköterskelicense i Florida. För er som inte hängt med så länge här på bloggen och undrar varför jag har en license liggande i Florida när jag bor i Kalifornien är svaret att vi för 2 år sedan trodde att vi skulle flytta dit. Jag är också glad att jag sökte dit först för i Florida behöver man inget Social Security Number för att påbörja söknadsprocessen, vilket man behöver här i Kalifornien. Det innebar att jag faktiskt klarade att få en inaktiv license i Florida utan att ha visum eller arbetstillåtelse och “bara” behöver söka över den hit till Kalifornien. Det låter kanske enkelt men ingenting ska vara enkelt med den amerikanska byråkratin så här sitter jag med en lunta på 18 sidor och försöker plöja igenom instruktionerna för ansökningen. Om det är någonting jag lärt mig av min kontakt med amerikansk byråkrati är att det ALLTID är värt att finläsa allt som står i instruktionerna – hur långa, tråkiga och demotiverande de än må vara. Det har sparat mig mycket tid och kunde har sparat mig ännu mer pengar om jag lärt mig det lite tidigare i processen. Det tar alltid lång tid att komma sig igenom papperskvarnen men det går om inte annat något fortare om instanserna får allt dom kräver på en gång.

För er som är nyfikna på hur man får amerikansk sjuksköterskelegitimationläs här. Sidan är uppdaterad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.