Ibland blir jag fruktansvärt frustrerad över Moment 22 situationer. Som tex när jag höll på och sökte om sjuksköterskelegitimation och fick hör att man var tvungen att ha ett SSN vilket man som utländska bara  kunde få om man hade ett arbetstillstånd. Men för att få ett arbetsttillstånd krävdes att man hade en arbetstgivare som ville sponsra en, och för att bli sponsrad var man tvungen att ha en giltig RN license som man inte fick för att man inte hade ett SSN. I love it!

Ibland kan man ju bara skratta åt hopplösheten. Igår ringde en rekryterare som jag sökt jobb hos och frågade om jag fortfarande var intresserad i jobb (och det är jag ju). Men när han hörde att jag inte hade någon sjukhuserfarenhet från USA var det stopp. För att få jobba på sjukhus var man tvungen att ha 6-12 månaders erfarfarenhet ifrån ett US hospital (7 år ifrån flera olika skandinaviska hjälpte lite…). Utan erfarenet – inget jobb. Inget jobb – ingen erfarenhet.

Jag skulle kunna fortsätta i evigheter över dessa Moment 22 situationerna men nu ska jag iväg på Maitri och lätta mitt sinne.

Vi hörs!

 

 

6 Responses to Moment 22

 • Saltistjejen says:

  Visst är det SVÅRT!!! Jag söker ju också jobb nu och överallt vill de ha erfarenhet men VAR ska man få den ifrån när man inte får sitt första jobb??? Svårt!
  Lycka Till iallafall!
  Kram!

  • Mikaela says:

   Lycka till till dig också!!! Jag hatar systemet men det är väl bara att acceptera och forsätta letandet. Förhoppningsvis är det någon som barmhärtar sig över oss till slut 🙂
   Kram!

 • Gabriella says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Hahaha, why am I not surprised 😉 Vet inte om man ska skratta eller gråta 😉 Ett alternativ e ju att jobba gratis så de får se vad man går för – i alla fall några månader. Om E hittar något jobb han brinner för här i USA, ska bygger jag kanke på min ssk utbildning med en specialistutbildning (om det nu e möjligt, – slutar säkert med att uni i Sverige inte lyckas skicka rätt papper hahaha) då kommer man i alla fall ha utbildning och praktik härifrån vilket gör att man lättare kommer in på arbetsmarknaden 🙂 Men det e bara om vi blir kvar här ett tag 😉

  Hoppas du hittar något sätt att kringgå detta, jag är söker på att det borde gå att lösa 🙂 Som sagt, jobba gratis en månad så får man både lära sig o dem ser vad man går för kan ju va ett alternativ 😉 .. eller prova där du varit volontär, där känner de redan till dig !

  KRAMAR!

  • Mikaela says:

   Jo jag har tänkt tanken. Så fort Florida har aktiverat min licens och min ansökan är inne här i Kalifornien ska jag ut och sälja mig själv. Ska gå på rundvandring till alla intensivavdelningar här i SF och se om inte nån vill ha en gratis arbetere ett tag 🙂 Tror att det är bästa vägen att gå. Dom älskar ju allt som är gratis och då får jag förhoppningsvis möjlighet att visa vad jag går för.

   Du har inte försökt att få nurse assistant jobb du? Annars är säker vidareutbildning ett bra alternativ men för mig blev det alltför dyrt.

   Jaja, vi får se hur det går. Jag litar på processen och räknar med att det mesta löser sig så länge man står på och provar.

   KRAM!!

   • Gabriella says:

    Hahaha, jorå, nurse assistant jobb skulle sitta fint just nu 😉 Men även där är det svårt – om man inte har erfarenhet från USA 😉 … och om E byter jobb så går som sagt mitt arbetstillstånd ut efter sommaren, och på något vis så tror jag de lättare sponsrar ett ssk visum än usk visum – vet inte ens om de sponsrar usk ? 😉 … men svårt att hinna visa vad jag går för när jag inte har ssk license än 😉

    Men gratis nurse aide tills vidare kanske också vore något! Ja lösa sig måste det göra på ett eller annat sätt. – och ja plugga är svindyrt – får se om det blir möjligt, – det är som en sista utväg om E får ett drömjobb o vi verkligen satsar på att vara kvr ett tag ! 🙂

    Trevlig Helg! och KRAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.