Gud vad jag har varit i valet och kvalet om jag ska åka hem till Oslo och jobba i sommar eller inte. Naiv som jag är har jag ju länge levt i hoppet om att min kaliforniska sjuksköterskelegitimation ska dyka upp vilken dag som helst. Men det ser den inte ut att göra. Vi börjar dessutom få ett ordentligen socialt liv här borta och det känns lite dumt att lämna det just nu. Men idag bestämde jag mig till slut: 3 veckor på intensiv i Oslo gör bra för min plånbok, mitt självförtroende och mitt sjuksköterskehuvud. Och San Francisco finns kvar även efter sommaren. Så nu är flygbiljetterna beställd och jobbvakterna bokade (oh my, vad jag kommer att jobba).

Och när flygbiljett och jobb var bokat var det lika bra att tag i mitt nya visum som måste ordnas på ambassaden i Oslo. Jag får många frågor om vilket visum jag är här i USA på. Jag flyttade först över på ett s.k. B2 visum som är ett förlängt turistvisum. På detta visum fick jag lov att vara i landet i 12 månader (egentligen bara 6 månader men jag klarade att grina till mig ett helt år. San Fransiscos gränsvakt är inte så hård) men varken jobba eller studera. När vi sedan gifte oss fick jag ändrat visum till E2 eftersom E är här på E2 visum och på detta visum får jag både jobba och studera. Hurra! Detta visum har jag alltså redan blivit beviljat men nu när jag lämnar landet måste jag förbi amerikanska ambassaden i Oslo och få mitt nya visum inklistrat i passet. Annars får jag inte komma in i USA igen – och det vore ju väldigt onödigt.

Hur som helst, alla ni som sökt visum till USA vet att pappersarbetet (eller snarare den elektroniska ansökningen) inte är att leka med. Efter en timmes jobb kom jag mig äntligen igenom hela ansökningen och kunde boka en timme hos ambassaden i juni. E skulle hjälpa mig att ta bild till det nya visumet men fick mig att skratta hela tiden. Denna bild blir förmodligen inte godkänd…

Jaja, det var lite om mina planer just nu. Nu ska vi fortsätta med att beställa resor till både Nordmøre och Sverige. Det är skönt att ha tagit en beslutning – ett bekymmer mindre. Förmodligen kommer min sjuksköterskelegitimation att dyka upp imorgon bara för att jag nu äntligen har bestämt mig för att åka hem att jobba. Men det är smällar man får ta. Sjuksköterskejobb här i SF finns också kvar efter sommaren. Och nu LÄNGTAR jag efter att få andas Oslo luft och få krama mina kära vänner!

Nog pratat. Vi hörs en annan dag!

Kram!

13 Responses to Äntligen bestämt mig! (och lite visumprat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.