Först bestämde jag mig för att sluta vänta på min sjuksköterskelegitimation och istället åka hem till Norge för 3 veckors jobb i sommar. Precis en vecka senare damp min California Registered Nurse license ned i posten vilket kan anses som dålig timing – men jag är bara lycklig över att väntan äntligen är över. Efter det åkte vi till Yosemite och fick andas fjälluft och slita ut kroppen ordentligt och nu äntligen kan jag känna att jag fått ro i själen.

IMG_6218

Nu kan jag andas med hela kroppen, njuta av att vara ledig och ha möjligheten till att göra precis vad jag vill (vilket just nu mest går i att träna, äta sunt och läsa böcker). Jag sover gott om natten, jag sover hela natten och jag vaknar utvilad utan en känsla av att jag borde och att jag måste. Jag söker lite jobb men vet att det egentligen är lite onödigt eftersom jag inte kan börja jobba förrän i augusti (här i USA vill dom gärna att man börjar nu på en gång – helst igår). Jag kan njuta av att vara ledig och bo i San Francisco. Jag kan utan dåligt samvete sitta på balkongen och läsa en bra bok. Jag kan gå på långa promenader utan att ha en gnagande känsla av att jag borde försöka mer och hårdare.

För första gången sedan vi flyttade hit kan jag slappna av och njuta livet och ledigheten – på riktigt. Nu efteråt kan jag märka på mig själv vilken konstant inre stress jag haft. Efter den initiala glädjen över att äntligen ha en kalifornisk sjuksköterskelegitmation i handen gick luften lite ur mig (inte fysiskt, men lite psykiskt). Jag använder denna gräsänketid till att komma ikapp mig själv. Om två veckor åker jag hem till Norge och där blir det ett hårdkör på intensiven i tre veckor. Sedan blir det 3 veckors Sverige/Norge semester och så tillbaka till SF i början av augusti. Då börjar helt säkert jobbsökarångesten deluxe – men det är då – just nu passar jag på att bara vara och njuta av att jag kan andas igen. Hösten kommer tids nog…

5 Responses to Att kunna njuta livet – på riktigt!

 • Christina says:

  Vad skönt vännen!
  Jag känner så igen mig! Den här konstanta inre stressen att man borde göra mer. När jag kommer tillbaka blir det också jobbsökarångest deluxe, men då är då. Nu ska jag njuta av den svenska sommaren…. eh, eller hur det nu var…. Det regnar så jag sitter innen och läser The Hunger Games, jädrar vad spännande! 🙂
  Stor kram!

  • Mikaela says:

   Visst är dom spännande!!! Jag har precis läst ut första boken och ska börja med den andra. Jag är helt fast 🙂 Ha det så himla bra där hemma – idag regnar det i SF också. KRAM!

 • Love in LA says:

  Vad härligt!:) Jag tror det kommer fixa sig med jobb, du har ju kommit så här långt så jobb borde vara en struntsak 🙂

  Fortsätt njut och jag hoppas din sommar blir toppen!:)

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.