IMG_7561

Min matinspiration har äntligen kommit tillbaka till mig. Jag älskar ju att laga mat med goda råvaror – ibland glömmer jag bara bort hur roligt det kan vara med nya smaker. Igår lagade jag ovanstående ugnsbakade kyckling och det blev mumma! (om man nu får skryta över sin egen mat). Efter att ha ätit kycklingwok enbart kryddad med salt, peppar och cayennepeppar (och ett ton med vitlök) x-antal veckor (månader) nu var detta en fröjd för smaklökarna. 🙂

Jag använde mig av kycklingbröstfiléer. Kryddade dom med salt, citronpeppar, paprikapulver, vitlökssalt och mald koriander. La dom i en smord form och strösslade runt med hackade grönsaker (denna gång morötter, palsternacka, broccoli och sparris) och apelsinbåtar. Ringlade över lite soyasås och olivolja. In i ugnen i ca 25 min (425F/225C).

Ringlade över lite honung och strösslade hackad färsk dragon precis innan jag serverade tillsammans med en sallad med apelsin/senapsdressing.

Just nu står en tofurätt i slow cookern. Det ser himla gott ut och jag kan nästan inte vänta på att smaka på den efter kvällens bootcamp. Blir det gott kommer det kanske ett recept imorgon. Slow cookern är förresten perfekt att sätta igång om man vill äta efter träningen. Vi tränar ofta kl 19 eftersom det är då alla pass är. Oftast försöker vi att äta middag före träningen och bara ta ett kvällsmål efteråt, men ibland passar det inte in med schemat. Idag är E på kurs och hinner inte komma hem och äta före bootcampen och då passar det bra att maten står och väntar när vi är färdigtränade.

Bla bla bla. Snacka om ordbajseri. Slut för idag. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.