P2040138

Sista introduktionsdagen undangjord. Computer training och rundvisning på sjukhuset och avdelningen. Jag känner mig peppad på att börja, det kliar i fingrarna efter att få vara intensivsjuksköterska igen. Flu Shot Nurse i alla ära, men det är ju det här jag älskar!

Samtidigt känns det jobbigt och skrämmande. Jag hatar att vara ny. Jag hatar att vara den där förvirrade personen som ställer dumma frågor om och om igen (jag vet att det inte finns några dumma frågor bla bla bla men när du ligger på den nivån att du måste fråga vad saker heter eller är bara för att du inte förstår språket känner du dig lite dum. Men hur ska jag veta att tex en Omnicell är vagnarna med supply/equipment?).

En annan sak som jag hatar med det amerikanska (sjukhus) språket är att dom älskar förkortningar. Jag vet inte hur många gånger jag har frågat idag vad olika bokstavskombinationer betyder (typ LLL = left lower limb, vad är det för fel på left leg???). Vi använder kanske lika mycket förkortningar där hemma men jag har aldrig tänkt på det. Det är väldigt frustrerande, fast nu när jag tänker efter så var det likadant när jag flyttade till Norge. Där hade dom många olika förkortningar på olika sjukdomar och operationsingrepp och jag tyckte det var jättejobbigt att förstå dom i början. Så antar att jag bli van vid det här också.

En positiv sak är dock att jag upptäckt att dom inte bara använder sig av det metriska systemet på vikt, längd och volum utan också 24-hr (istället för am/pm) och celsius grader istället för farenheit. DET kommer att göra mitt liv mycket lättare.

Men som sagt, innerst inne peppad! I can do it! Nu väntar två dagar ledigt och dom ska användas till att plugga. Har fått en bunt av papper som ska läsas igenom och en lång checklista på vad jag ska ha lärt mig efter 6 veckors inskolning. Let the show begin! 🙂

3 Responses to Ready to go! (eller?)

  • Erika says:

    Härligt !! Är också ny på mitt jobb o känner igen mej… Vill inte fråga men hellre än o göra fel … Kommer gå toppen för dej-lycka till nu!!!

  • Anna says:

    Jag tror ingen gillar att vara ny, jag ogillar det starkt också 🙂 när det är något som är läskigt/nytt som jag inte kan så skriker amygdala i mig “fly fly fly!”. Men sen när man börjar lära sig allting, och ännu längre fram när allting bara sker per automatik och det känns som man inte gjort annat, så är man så stolt över sig själv, och funderar hur man kunde vara orolig/rädd för det här.

    Du kommer tok-rocka, det kommer att gå så himla bra – även om det kommer vara läskigt också så klart, men det hör till 🙂

    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.