mars2009Vecka 6 är snart slut och ni vet väl vid det här laget vad det innebär? Jag vet att en del av er sliter lite med motivationen men ni har ju kommit så långt nu. Ge inte upp!

Och till er som tycker det går lite tugnt i början – se ovan. Det är ett av mina första “springpass” från mars 2009 där jag joggar 2.3km på 23 min (idag går jag i princip fortare än så). Då hade jag som mål att först orka springa 5 km sammanhängandes och sen kunna springa 1 mil under 1 timme. Idag springer jag 1 mil under en timme även på en dålig dag. Jag springer 2 mil under 2 timmar och mitt nästa mål är halvmaraton under 1:50 (och att kanske springa en maraton). Vad jag vill säga är att alla börjar vi någonstans. Och om vi hänger i blir det bra till slut. Sätt upp realistiska mål för dig själv, tillåt svackor men fortsätt alltid. Ge aldrig upp! För mig tog det 3 år att på riktigt börja älska att springa och idag får jag abstinens om jag inte har sprungit på några dagar.

Det är naturligt att det känns tugnt och motigt i början och det är naturligt (och nödvändigt) med svackor. Men känn efter i hjärtat om det verkligen är något ni vill satsa på och är det det – fortsätt springa! Acceptera att det känns tyngre vissa veckor, bryt inte ihop och få inte dåligt samvete utan vila upp er och kom igen. Men kom för gud skull alltid igen!

Ok, nu ska jag krypa i säng. Jag hoppas att vakna upp till många inrapporterade kilometer!

30 Responses to Hur går det?

 • Mia says:

  9,5 km denna vecka. Börjat att intervallspringa på mina PW, gå 1 min, springa 1min. Börjar få smått panik över att veckorna snart är klara…vad ska motivera mig då?

  • Mikaela says:

   Haha. Det kan jag förstå! 😀 Men nu är det 4 veckor kvar och du har 105 km att springa (2.5 mil i veckan). You can do it!!! Kram <3

  • Mikaela says:

   Spontanvilor är bra, och ibland nödvändiga. Härligt med dopp i sjön! Det får mig att sakna svensk sommar. Växte upp precis brevid en liten sjö och där badade vi varje dag under somrarna. 4 veckor och 22.7 km kvar för dig. Det klarar du galant! Kram.

  • Mikaela says:

   Välförtjänt vila helt klart. Jag visste förresten inte att du bor här i SF. Eller gör du det? Kanske vi ska ta en lite springtur tillsammans en dag 🙂 Kram!

   • Tilde says:

    Nja, bor i MV, så iaf Bay Area. Flyttar tillbaks till Sverige i Augusti och har inte bott här så länge heller. Vore grymt kul att ta en runda med dig. Jag behöver få in lite mer fart i mina pass…

  • Mikaela says:

   Bra jobbat Kim!! 4 veckor och bara 22.1 km kvar för dig. Det klarar du väl nästan den här veckan? Då måste jag nog höja upp ditt mål 😉 Kram!!

 • Ann says:

  inget, absolut ingenting blev det. Har hikat desto mer, 7km. Förra veckan blev det 8km springning dock. Det är mycket nu, och det har varit runt 30 grader, även på kvällen.

  • Mikaela says:

   30 grader är alldeles för varmt. Då springer jag inomhus. Fast det är sällan det blir så varmt här i SF. För mycket kustväder här. Spring så mkt du orkar i värmen, hika massa och njut sommaren!! Kram.

 • Erika says:

  Inga löpta kilometrar förra veckan, “skyller på” att vi reste från Melbourne och tillbaks till Europa via min ultrarunkompis i Singapore. Planen var att löpa hela veckodosen i Singapore, men nytt rekord i luftförorening där resulterade i inställt trailpass. Nya tag nu! 😀 Det är så sant att det tar lite tid att komma igång, men när man väl är där så är det ju en sån härlig träningsform. Kör hårt alla!

 • Elin says:

  Inte mycket löpning den här veckan efter fystesterna, men har i alla fall lyckats klämma in ett pass på 3,2 km 😀

  • Mikaela says:

   Så deilig Gro. Hvordan er sommervære på vestkysten? Hørte fra E at det regnet mye denne helg men det kan være litt deilig det også. 4 uker og 27.6 km igjen! Det klarar det fint. Stor klem! <3

   • Gro says:

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ja, det skal nok gå fint! Tenkte prøve begynne å løpe litt, selv om jeg egentlig ikke har lyst.
    Likte ideen til en over her som sa hun løp et minutt og gikk ett minutt. Det er kanskje noe for meg og!
    Sommerværet her er litt av alt mulig, i dag er det sol og sky og en del vind. Var noen veldig fine dager i mai, sånn at jeg faktisk fikk bada i sjøen før 1 juni! Men ikke vært de store mulighetene for det senere. Men det er rundt 14-16 grader, og det er jo ikke så verst.
    Reiser på ferie til Santorini i juli, gleder meg masse til det!!
    Hvordan er været hos dere?

 • Sven-Åke says:

  I söndags sprang jag på samma tid som min näst sämsta sedan starten (tangering), 1.08.05. Lite beroende på att Nika, ryskan (en hund!!) drog omkull mig där vi efter 2.5 km skulle hoppa över lilla forsen i bäcken på tre stenar. Efter 1:a stenen hoppade hon ner i vattnet och såg till att jag fick premiärbada (inte frivilligt!), hamnade helt under vattnet t.o.m med huvudet. Totalt blöt, lite blåslagen och lite blod kring armbågarna som tog upp mest av fallet (tur att ingen såg det hela). Så det förklarar lite av den 6 minuter sämre tiden än gången före, men så är det. På hemvägen sprang en älg över stigen 30 m framför oss, det blir ofta någon oväntad naturupplevelse.

  Man kan komma in i en “platå” där det flera gånger går tungt och tiderna blir sämre, men bara man fortsätter träna på så plötsligt släpper det och det känns mycket bättre, man når en ny nivå med bättre tider utan att plåga sig mer än tidigare. Har en vecka till på mig att slå förra 2-veckors bästa tiden.

  • Mikaela says:

   Haha, bra Nika såg till att det blev ett premiärdopp på badkrukan! Hoppas bara att du inte blev alltför skadad. Jag ska ta min runda en gång den här veckan nu när jag har vilat mina halvmaratontunga ben. Då får vi se om jag klarar att slå min förra tid. Fick en liten kick av att springa loppet förra veckan så nu känner jag mig motiverad igen. Idag sprang jag en 8km runda med en medeltid på 5:24min/km. Visserligen ganska platt men känner att benen börjar vilja springa igen. Ska satsa lite mer på backträning och förhoppningsvis också lite terräng. Då kommer jag hem och slår dig! 😀

   Kram på dig allra bästa pappa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.