IMG_1179Åh, Colorado! Vart ska jag börja? Så fantastiskt. Så vackert. Så helt underbart! Vi har kommit hem med kameran full av bilder men ingen bild kan med rättvisa visa hur bra vi haft det. Två skogsmullar omringad av skog och höga fjäll, utan internet och utan mobiltäckning. Kan det bli bättre egentligen?

Jag ska försöka visa lite av vårt Colorado. Det blir inte kronologiskt utan vi kör höjdpunkterna först! Så först ut – topptur till Mount Elbert (14 433 ft/4400 moh).IMG_7956

Klev upp kl 05.30 för att kunna starta gå kl 06.

IMG_7962Uppför, uppför, uppför. Tyngre än vanligt pga altituden.

IMG_7966

Lycklig att äntligen vara på toppen. 4 timmar upp. På slutet handlade det mest om vem som var mest envis. Benen var tuggummi men om man tar ett steg i gången går det till slut.

IMG_7965

Och det var sååååå värt det för den här utsiken.

IMG_7967

Och den här.

IMG_7968

Den här.

IMG_7992

Bara så vackert!

IMG_7985

På väderprognosen stod det att det skulle regna men vi fick vackert väder hela turen. Och det var vi så klart bara tacksamma för. Envisa som vi är hade vi säkert fullfört turen även i spöregn men upplevelsen blir ju så mkt bättre med sol och värme.

IMG_7980

På toppen var det dock jäkligt kallt! Avslutar med den obligatoriska skrytbilden.

Det känns stort att ha bestigit en s.k. 14er. Vi var lite i ett lyckorus efteråt även om vi kollapsade på vårt B&B och käkade pizza och såg på tv resten av kvällen. Colorado har 53 st 14ers (Kalifornien har 11) och Mount Elbert är den högsta (där med inte sagt den svåraste). Mount Elbert är också det näst högsta fjället i Kontinentala USA (dvs. borträknat Alaska och Hawaii).

Ok, nu ska jag avsluta mitt skrytinlägg och hoppa i säng. I nästa inlägg kommer bilder ifrån vårt tälttur i Rocky Mountains National Park.

Vi ses!

PS. Om ni vill se bilder ifrån en annan 14ers (Mt Cameron) gjord på samma dag som oss kan ni kika in här. Jag hade också äran att träffa denna sköna tjej och hennes jänkare dagen efteråt.

10 Responses to Mt Elbert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.