img_1738b

Förlåt kära söner. Förlåt för att ni kommer att födas till en värld och ett land där Donald Trump är president. Ja, förlåt för att ni föds i ett land där man valt fram denna racist, sexist, bully och clown. Jag vet, det är helt åt skogen galet och fel. Det skulle absolut inte bli så. Ingen trodde det. Ni skulle nämligen födas in till ett land som äntligen fått sin första kvinnliga president. Men vi var naiva och något gick fel. Väldigt fel. Och jag är så himla ledsen för det. Så förlåt.

Ni kommer att bli amerikanska medborgare och jag vill och önskar att ni ska vara stolta över det. Mr Trump representerar tack och lov inte majoriteten av den amerikanska befolkningen även om han igår blev framvald att leda detta land de kommande fyra år. Jag har inte tappat tron på amerikanerna eller på detta land. Det blir en dipp nu – absolut – men kanske det är precis vad vi behöver för att vakna ur vår dvala, vår naivitet, och förstå vart världen är på väg. Ibland behöver man ruskas om. Världen har verkligen ruskats idag.

Jag och er pappa har bott i detta land i över 5 år nu. För bara ett litet tag sedan fick vi permanent upphållstillstånd, något som vi jobbat hårt för att få. Många ställer sig nog frågande till varför vi väljer att bo här nu, föda er till detta land med denna president. Tror mig, vi har ställt oss själva den frågan om och om igen. Men vi har också bott i detta land i över 5 år och vet att USA inte är Trump och Trump inte är USA. Han må ha fått många röster i på pappret politiskt viktiga delstater men har också långt många fler motståndare – och dem representerar vårt USA. Vi har många nära och kära amerikanska vänner, kollegor och bekanta som är lika chockade, arga och besvikna som resten av världen. Det är dem som får oss att stanna och det är dem som jag vill att ni ska identifiera er med när ni blir födda.

Men kära söner, förlåt för att ni föds in till detta kaos. Förhoppningsvis är Trump ett minne blott den dagen ni är stora nog till att förstå er på makt, politik och presidenter. Och vem vet, kanske en av er är USAs framtida president?

7 Responses to Förlåt kära söner

 • Micke / Bror says:

  Bra inlägg!

  Jag tror också att detta kan bli en väckarklocka likt Sverige hade förra valet i och med SD. Jag skulle inte vilja bo i USA i dessa tider eftersom Trump är oerhört nyckfull och opålitlig. Han kan ta sig för vad som helst. Men hoppas han kommer möta hårt motstånd och att han inte får igenom sina “idéer”.

  Tiden får utvisa vad som komma skall.

  • Mikaela says:

   Tack bror! Ja det blir interessant/läskigt att se vad Mr Trump hittar på . Det känns som att USA har vaknat upp i alla fall – om än lite för sent – så vi hoppas på hårt motstånd och byte av president ASAP.

 • Annika says:

  Håller med, det här var inte vad vi hade önskat. Många frågetecken, oro och besvikelse…
  Framtiden blir inte bättre med en sådan president, det är helt säkert.
  Ni får vi bara hoppas och tro att det blir ett kort gästspel och att nästa ledare blir mycket
  klokare, lite yngre – och kvinna!

  • Mikaela says:

   Så absolut! Det känns tyvärr som om hela världen rör sig åt detta håll mer eller mindre extremt. Sverigedemokrater i SV och Fremskrittspartiet i NO må vara en mildare version men ändå så FEL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.