img_0777

Igår sprang Nelson sin första joggingtur med husse. Och så här trött blir man dagen efter. 🙂 Redan innan vi skaffade valp pratade vi om hur mysigt det skulle vara att ha en hund att springa med och helt sedan vi fick Nelson har vi längtat efter att han ska bli stor nog till att kunna hänga med. Vi har en målbild om att vi ska kunna springa hela familjen tillsammans – twinsen i joggingvagn och Nelson vid sidan – så planen är att E ska lära upp Nelson nu före killarna blir födda och medan dem är för små för att sitta i springvagn (när kan man förresten börja springa med bebisar i vagn?). Nelson är fortfarande i yngsta laget till att hänga med långa turer men igår blev det alltså en liten långsam runda på 3.5 km tillsammans med favvohusse (E är verkligen hans stora favorit just nu). Och det hade gått över förväntan! Vi trodde egentligen att det skulle bli fiasko för varje gång vi har sprungit bara ett halvt kvartal tidigare har han trott att vi leker med honom, bitit i kopplet och försökt att fånga oss och våra ben men den här gången hade det visst gått bra. Och idag är han trött och gosig vilket passar mig perfekt. ♥

 

5 Responses to Nelsons första springtur

  • Mikaela says:

   Ja det är supermysigt och jag längtar tills jag kan börja springa igen. Kanske du kan låna en hund och springa. Många som tycker det är skönt att få lite avlastning så det är en win-win situation.

 • Nu är jag inte helt okejad att springa igen pga en höftskada men jag springer på plant underlag med vår son och har gjort sedan han var två månader. Har honom i en vanlig vagn med fjädring och fasta hjul så går inte att springa jättefort och kurvigt men det är bra att begränsa mig. Längtar till jag kan springa med honom i joggingvagn. Han är fem månader nu och det är nog mest min skada som hindrar oss. (Men vet inga vetenskapliga-råd).

  • Mikaela says:

   Vi var på tvillingkurs och dom sa tidigast 6-8 månader till oss men det var nog i joggingvagn. Dom ska väl helst vara någorlunda stabila i nacken så dom inte skakar runt. Men lugna turer där barnet ligger stabilt borde ju gå hur som helst. Känns som om man börjar springa tidigare med bebisar hemma än här. Lycka till med din höftskada, hoppas den blir bättre snart! Kram.

   • Vår son var så liten att han vart stabil ganska tidigt. Men han låg som sagt var i en vanlig vagn i sitt Babynest så han låg lixom som en korv. Men här i Tyskland känns det ganska “slappt” typ känn efter så får du se hur barnet reagerar. Men joggingvagn eller sittvagn skulle jag inte våga springa på eller för guppigt underlaget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.