Först och främst – tack för fina och omtänksamma ord efter förra inlägget. Och tack för att ni fortfarande efter alla dessa bloggpauser tittar in och hör av er. Era kommentarer värmer! ❤️

Sakta men säkert komma vi i ordning i vårt nya hem. Sakta är ledordet och mest känns det som ett steg fram, tre steg tillbaka då det är mycket som ska ordnas. Men ett hem växer fram och vi börjar bo in oss, trivas och känna oss som hemma. Första två veckorna kändes som ett enda kaos och vi satt aldrig ned utan ordnade hela dagarna och hela kvällar men nu har vi haft några kvällar då vi faktiskt har unnat oss att slappa av i soffan efter att barnen har lagt sig.

Köket var nog det jag ogillade mest med huset före vi målade om men är nu en plats jag faktiskt trivs i. Så småningom ska vi slå ut en eller två väggar och göra om helt men för nu så känns det både fungerande och mysigt. Jag längtar tills mina matlagningsinspiration kommer tillbaka. Det brukar vara ett tecken på att jag mår bra. Just nu går det i en väldigt tjatig spår med samma samma samma. Inte för att någon bryr sig i den här familjen. Helst ska det vara Mac n Cheese och köttbullar varje dag om dom tre minsta får bestämma.

Att få ha ett stort bord fyllt med stolar (och stora och små personer) gör mig lycklig långt in i själen. Att få ha stor familj (i våra mått mätt) är verkligen ett privilegium och mitt i vardagstjatet kan jag ibland stanna upp och verkligen känna att alternativet hade varit så himla himla mycket tråkigare.

Att få skapa en egen familj med egna rutiner och traditioner är mysigare än vad jag egentligen trodde jag skulle tycka. Att få ge sina barn en uppväxt som dom förhoppningsvis kan se tillbaka på med mestadels glädje är både underbart men också lite skrämmande med tanke på ansvaret man faktiskt har. Ju äldre barnen blir, ju mer dom kan uttrycka sig och sätta ord på sina tankar, känslor och upplevelser inser vi vilken makt vi har över deras liv.

Vi köpte precis det här huset för att vi såg en framtid för våra barn i det. Det ligger på en gata där barnen springer runt och leker ute. Det är stort nog för vår familj att växa i (växa som i äldre barn, inte flera!!!). Vi önskar att så småningom kunna vara huset där barnen hänger med sina kompisar efter skolan och på helgerna. Där vi kan bjuda över vänner på middagar, födelsedagsfester och högtider. Vi vill ha liv och rörelse i huset. Vi vill göra rum för kaoset vi skapat och ha ett hus som kan förändras genom det faser i livet vi kommer att gå igenom. Just nu är det småbarnskaos med leksaker överallt. Just därför känner jag att vårat beslut om att göra det största sovrummet till ett lekrum kanske var ett av vårt bästa beslut.

Lekrum där åtminstone större delen av leksakerna stannar. ?

Utomhusförråd turned in to lekrum.

Och trampolin! Med grannarnas kaniner på besök. ?

Förutom dessa rum har vi tre andra sovrum (vårt, killarnas och Odas), ett allrum som också är Es kontor och en övervåning med eget sovrum, kök och vardagsrum som vi ska försöka hyra ut ett år eller två. Fler bilder kommer allt eftersom vi kommer i ordning. Det känns som vi bott här i alla evighet men när jag inser att det bara gått 3 veckor känns det ok att vi fortfarande bor i kaos. Fråga mig igen vid jul. ☺️

Och när dagarna känns tyngre, livet lite övermäktigt och kaoset kvävande försöker jag fokusera på mina växter som blivit mitt projekt för mina mentala hälsa. När jag går runt och känner på jorden, vattnar lite här och där, ser nya knoppar och blad komma tänker jag på min mormor som älskade växter och känner att allt kommer att bli bra till slut. ?

2 Responses to Välkommen in i vårt hem

 • Joanna says:

  Vad fint ni bor!
  Och sista bilden med den lilla knoppen passade perfekt med din avslutande mening. Allt kommer bli bra till slut ❤️

 • Annika says:

  Tack Mikaela för bilderna från ert nya och fina hus, vad roligt att se! Huset verkar stort och passar under många år som du skrev. Vad bra! Det vore roligt med en bild av huset utifrån om du har lust att visa.
  Jag tycker att ni har hunnit väldigt långt redan med inredning osv. Men låt det ta tid. Bra att bo in sig ett tag innan man gör om. Då känner man efter och kanske tänker om. Köket känns trevligt och barnens lekrum var en toppenbra idé.
  Växterna är fina (bra för luften också) och är rogivande att ha hemma. Grönt är skönt ;)…
  Lycka till i ert nya hus! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.