Som sagt är växter mitt nya projekt för min mentala hälsa. Vi har inte jättemånga växter men mer än vi någonsin haft och jag kommer att fylla på mer så småningom. Idag var det stora växtpysseldagen då vi tog ut alla växter i bakgården, vattnade och sprayade ned dom i solen. Killarna fick också plantera lite frön – vi får se om dom växer.

Oliver gillar växter lika mycket som jag just nu och jobbade länge och koncentrerat med att spraya varje blad med vatten. Oliver är en väldigt fascinerande person. Han är den som är mest aktiv, energisk och fysisk stark med bra kroppskontroll. Han har helt sedan han var bebis älskar ordning och reda och gör allt väldigt ordentligt. Han är den som kämpar, övar och blir arg när han inte får till det han vill vilket gör att han också lär sig det han vill (men inte utan x antal utbrott, han är trots allt vara 3). Han älskar saker som att bygga, måla och skapa och har en koncentration som slår allas. När han gör något går han all in (som sin far) med kropp och själ och det inkluderar också att vattna blommorna. Jag älskar hans passion även om det av och till testar mitt tålamod. Han är en stor kille med stora känslor och stora mål. Som jag älskar våra stora lilla Oliver. ❤️

Efter att han vattnat alla växterna satt han och studerade sitt verk. Så frågade han mig om blommorna var glada nu och när jag sa att jag trodde dom var det sa han ”then I am happy too”. Och så gick han vidare och hoppade som en liten apa på trampolinen. Kontrasterna med denna kille slår mig alltid med häpnad.

Efter en lite hektisk lördag behövde vi alla en lugn söndag hemmahäng med huspyssel och mys. Vi alla har varit lite förkylda men nu peppar vi för en ny vecka.

2 Responses to Plant love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.